Prawo do zwrotu przez 365 dni Prawo do zwrotu przez 365 dni
Bezpłatny zwrot Bezpłatny zwrot
Dostawa już od 15 zł Dostawa już od 15 zł
Gwarancja ceny Gwarancja ceny
Trustpilot Trustpilot

Batoniki owsiane z czekoladą

Nie dość, że te batoniki są pełne białka i składników bogatych w energię, to jeszcze są łatwe do zrobienia i świetnie smakują!

Te batoniki są niezwykle kruche i wypełnione pysznym czekoladowym smakiem. Nie mają dodatku cukru, są wegańskie, bezglutenowe, bez nabiału (w zależności od wyboru mleka i białka w proszku) i są pełne białka.

Świetnie nadają się na słodki podwieczorek, do lunchboxa Twojego dziecka lub jako śniadanie. Zamiast kupować drogie batony proteinowe w sklepach i online, możesz je zrobić i dokładnie wiedzieć, co w nich jest.

Babeczki proteinowe nie mogłyby być łatwiejsze do zrobienia. W dwóch partiach, używając robota kuchennego lub blendera, posiekaj wszystkie składniki razem - z wyjątkiem wiórków czekoladowych. Kiedy masa będzie gładka, włóż do niej wiórki czekoladowe i wyciśnij na blachę do pieczenia. Piecze się je, a potem są gotowe. Łatwo i prosto.

Przygotowanie: 10 min. | Przygotowanie: 15 min.

Składniki

  • 60 ml masła migdałowego
  • 30-40 g suszonych daktyli
  • 12 ml mleka roślinnego (do wyboru)
  • 1 łyżka. ekstrakt waniliowy
  • 64 g białka w proszku (polecamy to)
  • 32 g kakao w proszku
  • Odrobina soli
  • 200 g płatków owsianych
  • 40 g wiórków czekoladowych

Proces

  1. Podgrzej piekarnik do 180 stopni. Znajdź naczynie do pieczenia o wymiarach 8x8 cm i wyłóż dno papierem do pieczenia lub spryskaj nieprzywierającym sprayem.
  2. Masło migdałowe, daktyle, mleko i ekstrakt waniliowy umieść w robocie kuchennym lub blenderze. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Pokrój pozostałe składniki oprócz płatków owsianych i wiórków czekoladowych. Ponownie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj płatki owsiane, uważając, aby nie przesadzić z mieszaniem.
  4. Wmieszaj wiórki czekoladowe za pomocą łyżki lub szpatułki, zachowując trochę, jeśli chcesz umieścić je na wierzchu po upieczeniu. Rozprowadź równomiernie mieszankę w formie do pieczenia.
  5. Piecz przez około 15 minut, aż wierzch będzie gotowy. Ostudź całkowicie przed pokrojeniem i delektowaniem się.