Ten przepis na niskokaloryczne batoniki proteinowe stanie się Twoją nową ulubioną przekąską, którą możesz trzymać w lodówce i cieszyć się nią przez cały tydzień!
Dostarczają one zdrowej dawki białka, a jednocześnie smakują jak deser. To jest WIN WIN WIN.
Babeczki proteinowe są łatwe do zrobienia, ponieważ nie wymagają pieczenia. Wszystko czego potrzebujesz to patelnia lub dwie, forma do pieczenia o wymiarach 20x10 cm, papier do pieczenia i 7 prostych składników.
Masło orzechowe:Możesz użyć dowolnego rodzaju masła orzechowego, tylko upewnij się, że jest ono w pełni naturalne (bez dodatków - tylko orzeszki ziemne i sprzedaż). Możesz tego użyć, jeśli chcesz.
Miód:Ten nierafinowany słodzik jest idealny do utrzymania razem+ słodzenia batonów proteinowych. Jeśli jesteś weganinem to proponujemy Ci np. syrop daktylowy.
Olej kokosowy:potrzebujesz tylko jedną łyżkę oleju kokosowego.
Wyciąg z wanilii:Wanilia jest niesamowita! Ale jeśli wolisz tego uniknąć, nie krępuj się.
Proszkowane siemię lniane:Jest to po prostu zmielone siemię lniane. Dodaje błonnik+ białko do batonów proteinowych. Nadaje również przyjemny smak.
Białko w proszku:możesz użyć białka roślinnego lub serwatkowego.
Ciemna czekolada:po prostu użyj swojej ulubionej czekolady. Jeśli to możliwe, czekolada wysokobiałkowa z mniejszą ilością cukru.
Przygotowanie: 10 min. | Przygotowanie: 30 min.
Uwaga
>*Jeśli ciasto wydaje się zbyt suche, możesz dodać ½-1 łyżkę stołową roztopionego oleju kokosowego.
Zawartość składników odżywczych
>Liczba: 10 batonów
Sposób podania: 1 baton proteinowy