Przepyszny przepis na owsiane kuleczki, które są zdrowe!
550 kcal w porcji. 10-15 miarki.
Składniki:
15g mąki kokosowej
15g czekoladowego białka w proszku (Whey 100 Rocky Road Brownie lub Chocolate)
50g płatków owsianych wstępnie wymieszanych
1,5 łyżeczki ciemnego kakao w proszku
2 łyżki stołowe mleka
10 dat
Metoda zewnętrzna:
Wymieszaj wszystkie składniki w robocie kuchennym, aż powstanie gładka pasta. Masa jest bardzo klejąca, dlatego wkłada się ją do zamrażarki na około 2 godziny, po czym wałkuje się ją na małe kuleczki. Można dekorować ulubionymi dodatkami, takimi jak liofilizowane maliny, mąka kokosowa, posiekane orzechy, posypki lub zanurzać w ciemnej czekoladzie.
Wytrzymałość:
Przechowywać w lodówce przez 3-5 dni.