Tłuczone ziemniaki z białkiem w proszku

Przygotowanie: 15 min. | Przygotowanie: 30 min. | Łącznie: 45 min.

Teraz możesz cieszyć się tym pysznym daniem z dodatkiem białka i mniejszą ilością tłuszczu, dzięki czemu to ulubione danie jest idealne jako posiłek po treningu.

Zalecamy użycie niearomatyzowanego białka w proszku do tego puree ziemniaczanego.

Składniki

>

(Serwuje się 4)

  • 500 g ziemniaków
  • 32 g masła
  • 60 ml mleka
  • 1 miarka Pure Whey Protein Powder

Proces

>
  1. Obierz ziemniaki.
  2. Ziemniaki umieść w dużym rondlu.
  3. Zalej ziemniaki wodą i gotuj je przez 15 minut lub do momentu, kiedy będzie można wbić w nie hak do mięsa, a one puszczą wodę.
  4. Odcedź wodę z ziemniaków przed zmieleniem ich na patelni.
  5. Do ziemniaków dodać masło, mleko i białko w proszku i dokładnie wymieszać.
  6. Posolić i popieprzyć do smaku.

Zawartość składników odżywczych

>

| 200 kalorii na porcję |

Podawanie: 1 porcja

Tłuszcz 12g - w tym tłuszcze nasycone 7g Węglowodany 14g Sugar 2g Białko 10g