Sposób użycia: Białko w proszku
Składniki
>
Ultra- i mikrofiltrowany koncentrat [i]] izolat białek serwatkowych (99%, ekstrahowany z mleka), emulgator: olecytyna sojowa
Składniki naturalne: |
Neutralny |
|
Pr. 100 g |
Energia |
1680 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz |
7,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
2,5 g |
Węglowodany |
4 g |
- w tym cukry |
4 g |
Cost Fiber |
0 g |
Białko |
78 g |
Sól |
0,38 g |
Biologicznie aktywne frakcje białkowe: |
Beta-laktoglobulina |
40-46% |
lycomacropeptides (GMP) |
15-20% |
Alfa-laktalbumina |
10-15% |
Albumina surowicy bydlęcej (BSA) |
1-2% |
Immunoglobuliny (IgG) |
2-5% |
Laktoferyna |
|
Typowy profil aminokwasowy na 100 gramów białka: |
Niezbędne aminokwasy (EAA) |
Histydyna |
1,700 mg |
Izoleucyna |
6,400 mg* |
Leucyna |
10,600 mg* |
Lizyna |
9,600 mg |
Metionina |
2,200 mg |
Fenyloalanina |
3,000 mg |
Treonina |
6,700 mg |
Tryptofan |
1,400 mg |
Valin |
5,900 mg* |
Niezbędne aminokwasy egzogenne (CAA) |
Arginina |
2,100 mg |
Cystyna |
2,200 mg |
Kwas glutaminowy |
18,100 mg |
Prolin |
5,500 mg |
Tyrozyna |
2,600 mg |
Niezbędne aminokwasy (NAA) |
Alanina |
5,000 mg |
Kwas asparaginowy |
11,000 mg |
Glicyna |
1,400 mg |
Serin |
4,600 mg |
* BCAA |
Zawartość aminokwasów rozgałęzionych
(BCAA = amplus izoleucyna; ampplus leucyna; ampplus walina): 22,9 g na 100 g.
Strawność białka: |
99% |
PER: |
3.2 |
Wartość biologiczna: |
100 |
PDCAAS: |
1.00 |