Chrupiące przekąski ryżowe

Przygotowanie: 10 min. | Przygotowanie: 0 min. | Łącznie: 10 min.

Jest to przekręcenie klasycznych krispies, odrzucenie niezdrowych marshmallows i wykorzystanie wysokobłonnikowych płatków owsianych w połączeniu z płatkami ryżowymi.

Możesz użyć dowolnego smaku białka w proszku do tego przepisu.

Składniki

>
  • 2 łyżki masła
  • 78 ml surowego miodu
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka białka Whey 100 w proszku wanilia (lub inny smak do wyboru)
  • 25 ml Rice Krispies
  • 118 ml płatków owsianych
  • 59 ml masła migdałowego
  • Forma do muffinów (nieprzywierająca)

Proces

>
  1. Ustawić foremki do muffinów tak, aby były gotowe
  2. W rondelku na małym ogniu wymieszaj razem miód, masło migdałowe i ekstrakt waniliowy.
  3. Zdejmij z ognia, a następnie wymieszaj z białkiem w proszku, płatkami owsianymi i ryżowymi krispies.
  4. Wyłóż masę do foremek i pozostaw do ostygnięcia lub włóż do lodówki na 20 minut.

Zawartość składników odżywczych

>

| 153 kalorie na porcję |

Podawanie: 1 porcja

Tłuszcz 7g - w tym tłuszcze nasycone 2g Węglowodany 18g Sugar 11g Białko 5g
pl