Przygotowanie: 10 min. | Przygotowanie: 0 min. | Łącznie: 10 min.

Jest to przekręcenie klasycznych krispies, odrzucenie niezdrowych marshmallows i wykorzystanie wysokobłonnikowych płatków owsianych w połączeniu z płatkami ryżowymi.
Możesz użyć dowolnego smaku białka w proszku do tego przepisu.
Składniki
>
- 2 łyżki masła
- 78 ml surowego miodu
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka białka Whey 100 w proszku wanilia (lub inny smak do wyboru)
- 25 ml Rice Krispies
- 118 ml płatków owsianych
- 59 ml masła migdałowego
- Forma do muffinów (nieprzywierająca)
Proces
>
- Ustawić foremki do muffinów tak, aby były gotowe
- W rondelku na małym ogniu wymieszaj razem miód, masło migdałowe i ekstrakt waniliowy.
- Zdejmij z ognia, a następnie wymieszaj z białkiem w proszku, płatkami owsianymi i ryżowymi krispies.
- Wyłóż masę do foremek i pozostaw do ostygnięcia lub włóż do lodówki na 20 minut.
Zawartość składników odżywczych
>
| 153 kalorie na porcję |
Podawanie: 1 porcja
