Te muffiny są zdrowe, puszyste i pyszne!
Są bezglutenowe i mają mało węglowodanów i kalorii. Są łatwe do zrobienia i możesz z łatwością zrobić ciasto i włożyć je na noc do lodówki, a potem po prostu piec przez 15 minut.
W przepisie użyto mąki kokosowej i jest to naprawdę zdrowa alternatywa dla zwykłej mąki pszennej. Jednak mąka kokosowa jest bardzo chłonna, dlatego ważne jest, aby użyć jej odpowiednią ilość. Dlatego ważne jest, aby mąkę kokosową odmierzać wagowo.
Te muffiny mają sposób na przywieranie do formy, nawet jeśli jest dobrze natłuszczona. W razie potrzeby lekko natłuścić formę.
Muffiny z cytryną i makiem zawierają:
Z tego przepisu wychodzi 5 muffinek.
Składniki
Proces
Muffiny mogą być łatwo przechowywane w lodówce w szczelnym pudełku do 4 dni. Podgrzej je lekko w mikrofalówce. Można je również zamrozić.
Zawartość składników odżywczych na 1 muffinkę
Kalorie
162 kcal
Tłuszcz
14 g
- w tym tłuszcze nasycone
7 g
Sód
238 mg
Węglowodany
4 g
Włókna
2 g
Sugar
5 g
Białko
5 g