To jest przepis na najlepsze zdrowe i wegetariańskie quesadillas na lunch, kolację lub przystawkę.
Quesadillas wypełnione czarną fasolą, słodkimi ziemniakami, awokado i serem - i jesteśmy pewni, że nie będziesz tęsknić za mięsem.
Jeśli chcesz zrobić coś zdrowego, pysznego i co zajmie Ci tylko 30 minut - to są właśnie te quesadillas.
Ten przepis jest również idealny, aby przemycić trochę warzyw w smaczny sposób. Są idealne zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Wegetariańskie quesadillas
Składniki
Proces
>Zapełnione:
Kształtowanie quesadillas:
Przygotowanie quesadillas:
Voila! Oto pyszny i łatwy obiad.
Nie polecamy zamrażania ich po ugotowaniu i złożeniu, ponieważ awokado stanie się dziwne i tekstura będzie zła. Możesz też zamrozić nadzienie i podgrzać je ponownie, gdy będziesz chciał je użyć. W ten sposób zmniejszysz ilość przygotowań i będziesz mógł przygotować duży garnek nadzienia, który zachowasz na inny czas. Nadzienie można przechowywać w zamrażarce przez 1 miesiąc.
Ty decydujesz, jaki rodzaj nadzienia chcesz, a jeśli nie jesteś fanem czarnej fasoli, możesz użyć innych, lub całkowicie pominąć fasolę. Można również spróbować włożyć brokuły i inne warzywa. Jedynym ograniczeniem jest Twoja wyobraźnia.
Jeśli nie jesteś wegetarianinem, możesz dodać mięso. Na przykład, możesz dodać mieloną wołowinę lub kurczaka.
Jeśli chcesz, aby ten przepis był wegański, możesz użyć wegańskiego sera i alternatywy dla masła. Możesz również pominąć ser.