Prawo do zwrotu przez 365 dni Prawo do zwrotu przez 365 dni
Bezpłatny zwrot Bezpłatny zwrot
Dostawa już od 15 zł Dostawa już od 15 zł
Gwarancja ceny Gwarancja ceny
Trustpilot Trustpilot

Zdrowsze muffiny z polewą karmelowo-czekoladową (a'la Sneakerskage)

Z przepisu wychodzi 8 muffinek.

Do bazy:
4 jajka lub 100ml białka
75g mąki migdałowej / migdałów

>

75g płatków owsianych
11 daktyli
2 duże łyżki. Masło migdałowe
1 łyżeczka soli
3 łyżki. Miód lub płynna słodycz

Ciepła polewa:
Masło migdałowe
Zero polewy - Salted Caramel od Bodylab

L polewa:
7 daktyli
2 łyżki kakao
Mleko jasne

Sposób wykonania:
1. Wszystkie składniki na bazę umieść w robocie kuchennym i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
2. Rozdzielamy do foremek na muffinki i pieczemy w środku piekarnika przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni (konwekcja)
3. Pozwól ciastom ostygnąć do temperatury pokojowej i rozprowadź cienką warstwę masła migdałowego na wierzchu, a następnie dobrą porcję Polewy Zero.
4. Aby zrobić lukier bez cukru, wymieszaj daktyle z kakao i odrobiną mleka do uzyskania pożądanej konsystencji, a następnie rozprowadź na wierzchu polewy na ciastkach.
5. Ciasta należy przechowywać w lodówce do czasu podania.